aromat
146
korpus
142
metafory
0
ramy źródłowe
1
ramy docelowe
Aktywator występuje w korpusie 146 razy.
Ramy
Metafory
- aromacie kwaśnych czereśni
- Aromat: Kolendra i gałka muszkatołowa grają pierwsze skrzypce
- Aromat: Na pierwszym planie zdecydowanie nowofalowe chmiele
- aromat był zamknięty przez lata w fiolce
- Aromat chmielowy bardzo fajny, mocny
- Aromat chmielowy jest skupiony głównie na akcentach cytrusowych
- Aromat dosyć stonowany
- Aromat dość delikatny
- aromatem gorących przypraw
- Aromat jest bardzo czysty
- Aromat jest bardzo zbalansowany.
- Aromat jest kapitalny, złożony
- Aromat jest zbalansowany
- Aromat lekko oranżadowy
- aromat łagodnieje i staje się bardzo zmysłowy
- aromat mariażu mandarynki ze słodką pomarańczą
- aromat musiał być z gatunku goryczkowych
- aromatów osiadłych na waniliowej bazie
- Aromat piwa jest czysty
- aromat piwa Westvleteren jest wręcz ubogi
- Aromat początkowo głównie estrowy, po ogrzaniu uwodził również chmielami
- aromat różowego pieprzu łączy się z odurzającą wonią jaśminu i sporo delikatniejszym fiołkiem, w mojej głowie tworząc nie obraz a plamę koloru
- aromat róży wpleść w zapach
- Aromat spalony
- aromat szczypie, jak zjedzona bez grama cukru cytryna
- aromat tej kawy nie zwala z nóg
- Aromat uzupełniają brzoskwiniowe estry i słodowa podbudowa
- aromat w którym wszystko razem gra
- Aromaty ananasa i melona przeplecione
- aromaty chmielowe uciekają w eter jako pierwsze
- aromaty cukru pudru - wszystko intensywne i nachalne
- Aromaty cytrusów przeplatają się z morelami i brzoskwiniami
- aromaty czyste
- aromaty czyste
- Aromaty delikatne
- Aromaty róży i wiciokrzewu rywalizują tu ze sobą i jest to walka naprawdę zażarta, okraszona owacjami cytrusów i jabłek.
- Aromaty wyważone
- aromaty z nutą zielonego jabłka
- Bardzo czysty aromat piwa, brak skaz
- bardzo czystym cytrusowo-kwiatowym, egzotycznym aromacie
- bardzo silny aromat przejrzałych brzoskwiń
- Bardzo zbalansowany i przyjemny aromat.
- Bogactwo kwiatowych aromatów
- Bogaty, zacny aromat
- Bukiet zapachowy łączył w sobie aromat świeżo pieczonej wołowiny, mieszanki ziół, pomidorów i cebuli
- cieniem aromatów fiołka
- Czas nie jest sprzymierzeńcem tego aromatu
- dawkę typowo męskich aromatów
- delikatne aromaty karmelu
- delikatne aromaty kwiatowe
- delikatne aromaty natury
- Delikatnie kwiatowy aromat chmielu.
- delikatny, acz wyczuwalny aromat czerwonego wytrawnego wina
- delikatny aromat
- Delikatny aromat
- delikatny aromat cytryny
- diacetyl przykrył aromat chmielu
- dojrzały aromat
- doskonała kompozycja aromatów
- feeria aromatów owocowych
- feerią ciemnych aromatów
- gamę aromatów
- gra aromat
- idealnie komponują się z aromatami piwa
- Inauguracja to kiepskiej jakości alkohol stanowiący bazę aromatu
- Już od pierwszych nut czuć aromat
- kawy dopieprzono bez sensu i praktycznie zabiła wszelkie inne aromaty
- kuszące aromaty
- kwaskowaty aromat
- kwaśne aromaty
- lekki aromat słodu
- lekkich aromatów
- Lekkie aromaty winne
- Lekko korzenny aromat
- męski aromat
- miodnego aromatu
- mniejszy aromat chmielowy
- mocne aromaty czerwonych owoców, przypraw i ziół w winie
- możliwość poznania połączeń różnych aromatów
- Na dalszym planie aromaty z ciemnego słodu i palone
- Na drugim planie majaczy aromat ciemnego słodu.
- najbardziej czarujących aromatów
- Nie jest to jednak „proste”ukazanie tego aromatu
- Niezwykła głębia w aromatach
- ocean aromatów
- oczarują nozdrza aromatami
- owocowo-kwiatowy aromat bogaty w naturalne olejki eteryczne
- pierwszoplanowych aromatów
- podbudowane sporą ilością aromatów
- Po około 10 minutach pojawia się pomarańczowy aromat
- po równo grały aromaty czerwonych owoców i spalonego kabla
- potędze aromatów
- potężny aromat
- przykurzonym aromatem cytrusów
- siejąc octem w aromacie
- silny aromat słodowy
- skoncentrowanym aromacie cytrusów
- słodkawy aromat owsa
- słodkie aromaty
- słodkie aromaty
- słodkie aromaty
- Słodko-gorzki aromat
- słodyczy aromatów
- smak wina różowego o lekkim aromacie malin, jeżyn i czereśni
- soczysty aromat świeżych pomarańczy
- spodziewałem się mega jebnięcia aromatu
- świeże aromaty dzikich kwiatów i egzotycznych owoców
- świeży aromat
- Świeży aromat dojrzałych owoców tropikalnych
- Ten aromat rumowy dodany do piwa jest tak silny
- To atrakcyjny aromat wina
- W aromacie nie ma cienia
- W aromacie nie ma przyprawowej słodyczy
- W aromatach dominują wciąż nuty słodkich przypraw.
- wiekowość tego aromatu
- wino atakuje aromatem truskawek, poziomek i gałki muszkatołowej
- wino jest w swych aromatach dosyć powściągliwe
- wino Le Bel Olivier atakuje aromatami jabłek, miodu i cytrusów
- wino lekkie w aromacie
- wino o delikatnych aromatach brzoskwini i gruszki
- wino powściągliwe w aromatach
- wino z bogatym aromatem
- w obłoku miodnego aromatu
- współgrają z aromatami
- w tle aromat pieprzowych fenoli
- w tle jest jeszcze kiszonka i aromat kwasu mlekowego
- w tle po dłuższym wwąchaniu wyczuwalny jest aromat podobny do tego jaki mają kredki świecowe
- w tle zapachu cytrusowo-sosnowy aromat
- W tle zapachu delikatny aromat chilli
- wychodzi retronosowo miodowy aromat
- wyczuwalny jest dość ostry aromat
- Wyraźne aromaty śliw, wiśni i czarnych porzeczek w winie
- wyraźny aromat
- W zapachu tle trochę estrów i palonych aromatów.
- W zasadzie aromat jest wręcz nikły.
- zaczynają grać aromaty z chmielu
- Zapach przywołuje obrazy gorących wieczorów wczesnego lata w którym wonie zamykających powoli swoje kielichy do snu kwiatów nadal roztaczają swój upojny aromat
- Zaraz po nim pojawiają się fantastyczne aromaty cytrusów
- zauroczony magią aromatu brandu
- zbalansowany aromat
- z całą baterią związanych z chmielem aromatów
- zdecydowany jest tutaj aromat kawy
- zgubiły się chmielowe aromaty
- zielone aromaty
- z mocniejszym aromatem chmielowym
- znacznie silniejsze są aromaty porto

1 z 1
AKTYWATOR: aromat
RAMA ŹRÓDŁOWA: CZŁOWIEK
ELEMENT RAMY: czynności kochanka
RAMA DOCELOWA: ZAPACH
ELEMENT RAMY: pozytywna ocena zapachu
(...) opinii towarzystwa przy stoliku Artezan zarządził zrywając wszystkim bereciki. Piana po prostu książkowa, pozostawiając pięknie wyspiarskie pierścienie po każdym solidnym łyku. Aromat początkowo głównie estrowy, po ogrzaniu uwodził również chmielami . W smaku wytrawniejszy niż poprzednia edycja, ale nadal w stylu i to z szykiem i fasonem. Piwo tak sesyjne jak (...)