akord
201
korpus
156
metafory
1
ramy źródłowe
3
ramy docelowe
Aktywator występuje w korpusie 201 razy.
Metafory
- akordami niosącymi światło
- akordami zwierzęcymi
- akord mineralny
- akord smakowy okrągły
- akord smakowy pełny
- akord smakowy pełny
- akord smakowy szorstki
- akord smakowy wodnisty
- akordy zapachowe
- akordy zapachowe łagodnieją
- akordy zapachowe podkręcone do maksimum
- akord zapachowy
- akord zapachowy metaliczno-zielony
- Akord zapachowy rozwija się
- Akord zapachu otwierający
- ciepłym akordzie zapachowym
- Delikatne akordy
- delikatne akordy zapachowe
- delikatniejszym, bardziej nagrzanym akordom zapachowym
- delikatny akord zapachowy
- delikatnym akordem zapachowym
- dzikimi akordami zapachowymi
- jesteśmy w akordzie zapachowym bazy
- krótki akord słodu
- Mieszanka ziołowych i kwiatowych akordów
- mocny korzenno-karmelowy akord zapachowy
- nałożone na siebie potęgują i pogłębiają brzmienie
- ogórkową hegemonię akordu zapachowego
- oparte zostały głównie o akordy durowe
- orzeźwiający akord zapachowy
- osnuta na akordzie zapachowym
- pierwszy akord smakowy pełny
- Pierwszy akord smaku oleisty
- Pierwszy akord smaku pełny
- Pierwszy akord smaku to aksamitność
- Pierwszy akord smaku to potężna pełnia
- Pikantne akordy zapachowe
- pikantnych akordów zapachowych
- pobłażliwymi akordami
- podział na trzy akordy zapachowe
- potężnym akordem zapachowym
- Powitał mnie mocny korzenno-karmelowy akord zapachowy.
- serce zapachu to najbardziej jaskrawy i orzeźwiający akord kompozycji
- słodkim akordzie bazy zapachu
- soczyste akordy zapachowe
- soczysty akord zapachowy
- soczystych akordów zapachowych
- spotykam liczne leśne akordy zapachowe
- Uderzają akordami
- W akordzie zapachowym serca
- wodne akordy zapachowe
- W pierwszym akordzie smaku gra trio – słodowość, pełnia, kakao
- wyraźne akordy zapachowe
- wyraźny akord zapachowy
- wyraźnym akordem zapachowym
- wytrawne akordy zapachowe
- zapętlenie akordów
- zielone akordy zapachowe
- zielony akord zapachowy
- Zza akordu zapachu

1 z 1
AKTYWATOR: akord
RAMA ŹRÓDŁOWA: RZECZ
ELEMENT RAMY: stan pojemnika
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: wrażenie smakowe złożone
(...) chcecie. Dodatkowo espresso, estry owocowe, nuty palone i likierowe. Zacnie. Smak: Bardzo gładkie, aksamitne, ale mimo to z wytrawnym pazurem. Pierwszy akord słodowy, pełny , słodki i oleisty. W drugim pojawiają się karmel, czekolada, kawa, lukrecja, wanilia i estry owocowe. Finisz wytrawny, palony, goryczka zaznaczona i (...)