bukiet
77
korpus
56
metafory
3
ramy źródłowe
2
ramy docelowe
Aktywator występuje w korpusie 77 razy.
Metafory
- aromatyczny bukiet
- Bardzo przyjemny bukiet smakowy
- bukiecie smakowym
- bukiecie wina
- bukiecie zapachowym
- bukietem smakowym
- bukietem wina
- bukietem zapachowy
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym
- bukietem zapachowym Ungaro III
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy
- bukiet smakowy wina
- bukietu zapachowego
- Bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- Bukiet zapachowy
- Bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- bukiet zapachowy
- Bukiet zapachowy łączył w sobie aromat świeżo pieczonej wołowiny, mieszanki ziół, pomidorów i cebuli
- bukiet zapachów
- bukiet zapachu
- bukiet zapachu
- czereśniowo-grzybowym bukiecie zapachowym
- delikatne aromaty kwiatowe
- dobrze znanym bukiecie zapachowym
- kwiatowo-tropikalnym bukiecie zapachowym
- maślanego bukietu smakowego
- owocowy bukiet zapachowy
- pełnię bukietu smaku
- Rocznik 2011 w bieli zaprezentował egzotyczne walory swojego bukietu smakowego
- sauvignonowatych bukietów zapachowych
- W bukiecie rustykalnego wina Poggio Maestro 2011 (100% sangiovese) dominuje wiśnia i jeżyna
- zapachowy bukiet kwiatowy
- Zapach pokazuje to, co ma najlepsze - czyli wręcz namacalny, świeży bukiet piwonii.
- zapach to bukiet kwiecia
- zapach to bukiet przypraw
- zapach to bukiet róż
- zapach to bukiet róż we wszystkich odcieniach różu

1 z 1
AKTYWATOR: bukiet
RAMA ŹRÓDŁOWA: ROŚLINA
ELEMENT RAMY: kolekcja roślin
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: wrażenie smakowe złożone
(...) nie jest szczególnie pozostająca i przy każdym łyku język jest zacnie przemywany. Profil smakowy piwa bardzo fajnie ewoluuje w czasie picia, ukazując pełnię bukietu . Black Hope 2013 (butelka) Piana: Piękna, beżowa i bujna. Drobnopęcherzykowata, również o konsystencji ubitego białka. Tak samo jak w (...)