owocowy
52
korpus
51
metafory
1
ramy źródłowe
2
ramy docelowe
Aktywator występuje w korpusie 52 razy.
Metafory
- akcenty owocowe w zapachu
- akord owocowy
- akord owocowy
- atak wina jest dobry, mocno owocowy
- delikatne estry owocowe
- delikatne owocowe estry
- elementy owocowe w zapachu
- feeria aromatów owocowych
- lasami owocowych i kwiatowych estrów
- lekkie estry owocowe
- Lekkie estry owocowe i kwiatowe
- lekkie estry owocowe w zapachu
- lekkiej owocowej świeżości zapachu
- lekkie owocowe estry w smaku
- nadaniu owocowej poświaty zapachowi
- Na drugim planie zapachu słodowość i estry owocowe
- nuta owocowa
- nutę owocową
- nuty owocowe i ziemiste
- nuty zapachowe owocowe
- nuty zapachwe kwiatowe i owocowe
- Osobiście kompletnie nie czuję zapachowych akordów przyprawowych i owocowych
- Owocowa i czekoladowa nuta zapachowa
- owocowego nurtu przewodniego zapachu
- owocowego początku zapachu
- owocowe serce zapachu
- owocowy bukiet zapachowy
- owocowych nutach wina
- owocowych ulepów zapachowych
- owocowym kręgosłupie wina
- owocowy swąd ustępuje miejsca
- słodkie owocowe estry
- subtelną owocową delikatnością zapachu
- W drugim akordzie smaku fajne nuty winne, owocowe, wiśniowe i beczka.
- wielki finał zapachu to owocowy wodewil
- wino solidnie owocowe
- wino z nutami owocowymi
- w smaku wchodzą estry owocowe
- W tle owocowe i kwiatowe estry.
- W tle przewijają się estry owocowe.
- W tle zapachu estry owocowe
- W ustach wino wydało mi się już mało owocowe, drewniane i dość płaskie
- w zapachu delikatne estry owocowe i wanilia
- w zapachu lekkie estry owocowe
- Zapach: Przede wszystkim gorzka, szlachetna czekolada. W tle palone słody, wanilia i owocowe estry
- zapachowe nuty owocowe
- zapachowym akcentem owocowym
- zapach to mocny owocowy destylat
- zapach to owocowy susz
- zapach to syntetyczny owocowy ulep

1 z 1
AKTYWATOR: owocowy
RAMA ŹRÓDŁOWA: SZTUKA
ELEMENT RAMY: wytwór (przedstawienie)
RAMA DOCELOWA: ZAPACH
ELEMENT RAMY: pozytywna ocena zapachu
(...) dosyć niska pełnia. Bardziej po wytrawnej stronie. Pierwszy akord to słodowość, kontrująca lekka kwaskowatość i pszeniczna aksamitność. Zaraz potem wchodzi feeria aromatów owocowych – cytrusy, mango, brzoskwinia wspomagane przez lekko żywiczny charakter. Finisz o wyraźnej, ale dobrze zbalansowanej goryczce, już znacznie bardziej żywicznej niż (...)