POJĘCIA ABSTRAKCYJNE
152
korpus
149
metafory
61
ramy źródłowe
91
ramy docelowe
Rodzaj ramy: źródłowa
Element ramy: cecha abstraktu
Metafory
- abstrakcji muzycznej
- brzmieniowego majestatu
- chaos zapachowy
- Essenza jest zapachem prostszym
- ewolucja wina
- fiołkową przesadą
- fuzję brzmień
- goryczkowe tendencje
- Idealna synergia słodyczy, kwaskowatości i goryczki.
- Idea zapachu
- instrumentaliów, których prostota
- jednostajne wino
- Jest w perfumach wolność
- Jest w zapachu nader monotonnie
- łatwe wino verde
- nicość wina
- Niełatwe, północne wino
- Niesamowicie złożony aromat
- nieskomplikowane zapachy
- pachnidło pełne sprzeczności
- pełnia smaku
- perfumy są trudne
- perfumy trudne
- Pierwsze sekundy zapachu są autentycznie trudne
- piwo niesamowicie skomplikowane
- poprawnej świeżości zapachu
- profil zapachu jest skomplikowany
- Proste wino verde
- proste zapachy
- prostych win białych
- Rueda Vasallo 2011 jest winem prostym.
- rytmiczna stagnacja
- skalę słodkości wina
- skomplikowany zapach
- Smak: przyjemna pełnia
- Smak piwa: pełnia
- wina łatwe
- wina łatwe
- wina okazały się łatwe
- wina taniego, łatwego
- wina trudne
- wina trudniejszego w odbiorze
- wino jest łatwe
- wino łatwe
- wino w ustach łatwe
- wonią zdecydowanie łatwiejszą
- woń jest zrozumiała
- wsłuchiwanie się w akustyczną...pustkę brzmienia
- Wyśrubowana kwasowość
- wywołać wiele brzmieniowych kontrowersji
- W zapachach lubią prostotę
- wzniosłych solówek
- zapach bardzo wiernie oddaje ideę figi
- Zapach ciekawy, niełatwy
- zapach jest filozoficzny
- zapach jest skomplikowany
- zapach po kilku godzinach po prostu znika
- zapach prosty i nieskomplikowany
- zapach uproszczony
- zapachy łatwiejsze w odbiorze
- zerowej goryczce

1 z 1
RAMA: POJĘCIA ABSTRAKCYJNE
RAMA ŹRÓDŁOWA: POJĘCIA ABSTRAKCYJNE
ELEMENT RAMY: cecha abstraktu
RAMA DOCELOWA: ZAPACH
ELEMENT RAMY: obiekt percepcji węchowej
(...) że dawniej perfumy z nutą kawy, były bardziej „kawowe”. Wystarczy tylko wspomnieć wspaniałe L’Or de Torrente. Dzisiaj te perfumy budzą raczej zniesmaczenie i wydają się raczej trudne i pretensjonalne. Jeśli w perfumach ląduje namiastka kawy, to bardzo szybko okazuje się, że jest w nich dwukrotnie więcej cukru i (...)