słodowość
92
korpus
76
metafory
0
ramy źródłowe
2
ramy docelowe
Aktywator występuje w korpusie 92 razy.
Metafory
- aromat chmielowy nie walczył o dominację ze słodowością
- aromat z zaznaczoną słodowością
- Ciekawy kontrast początkowej aksamitnej słodowości
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość
- delikatna słodowość smaku
- delikatna słodowość zapachu piwa
- delikatną słodowością smaku
- Do tego potężna słodowość
- goryczka skontrowana jest słodowością
- krótka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość
- Lekka słodowość
- lekka słodowość
- lekka słodowość smaku
- Lekka słodowość zapachu
- lekka słodowość zapachu
- lekkiej słodowości
- lekkiej słodowości smaku
- mocna słodowość smaku piwa
- mocną woń słodowości
- Na drugim planie zapachu słodowość i estry owocowe
- Na pierwszym planie zapachu słodowość
- Na początku w smaku wchodzi słodowość
- Pełnia i słodowość grają pierwsze skrzypce przez cały czas wybrzmiewania smaku.
- Pierwsza nuta gra słodowością
- Pierwsze akcenty smaku to słodowość
- Pierwsze nuty smaku to świetna słodowość
- Pierwszy akord brzmi słodowością.
- Pierwszy akord brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord brzmi więc słodowością, słodyczą
- Pierwszy akord smaku brzmi pełnią, słodowością, bardzo delikatną słodyczą
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi słodowością
- Pierwszy akord smaku brzmi solidną słodowością
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord smaku to słodowość
- Pierwszy akord to przyjemna słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość
- Pierwszy akord to słodowość.
- pojawiają się delikatne estry i słodowość
- Pojawia się lekka zbożowość i słodowość
- posmaki podbudowane słodowością
- potężna słodowość w zapachu
- Potężna słodowość zapachu
- potężną wonią słodowości
- słodowość bardzo szybko przechodzi w goryczkę
- Słodowość miesza się z płatkami
- słodowość przechodzi szybko w posmaki piernika
- Słodowość przechodzi we wspomnianą wędzonkę
- Słodowość przepleciona słodyczą
- Słodowość szybko przechodzi w wędzonkę
- Słodowość w piwie jest znacznie niższa
- smakiem przechodzącym w słodowość
- solidna słodowość
- Solidna słodowość zapachu
- solidną słodowością
- solidną słodowością zapachu
- Spora słodowość w zapachu
- W pierwszym akordzie grają słodowość, słodycz
- W pierwszym akordzie smaku gra trio – słodowość, pełnia, kakao
- w samku bardzo mocna słodowość i karmelowość
- w samku jest pewna słodowość, ale przykryta totalną słodyczą
- w smaku dawka słodowości
- w smaku delikatna słodowość
- w smaku grają średnia pełnia i słodowość
- w smaku lekka słodowość
- w smaku majaczy słodowość
- w smaku niska słodowość
- w smaku pierwsza gra zdecydowanie słodowość.
- w smaku porcja słodowości
- wspomniana słodowość pojawia się w pełnym spektrum – karmel, miód, paloność, kawa, wanilia
- w tle smaku słodowość
- w tle zapachu słodowość
- W tle zapachu słodowość
- W tle zapachu słodowość
- W tle zapachu zbożowość, pomarańcze, słodowość
- W tle zapachu żywice i słodowość
- wyraźna słodowość
- wyraźna słodowość zapachu
- w zapachu dawka słodowości
- w zapachu gra słodowość
- zapachów podszytych solidną słodowością
- żurawina podbudowana karmelową słodowością

1 z 1
AKTYWATOR: słodowość
RAMA ŹRÓDŁOWA: RZECZ
ELEMENT RAMY: sposób ułożenia obiektu
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: składowa wrażenia smakowego
(...) delikatne estry owocowe. Bardziej Schwarzbier niż Black IPA. Smak: Nisko nasycone. Dosyć aksamitne, smakuje bardziej jak połączenie Milk Stouta ze Schwarzbierem. Słodowość przepleciona lekką słodyczą , następnie posmaki karmelowe i palone, lekkie estry owocowe. Finisz palony, aksamitny, Lekko acz wyczuwalnie kwaskowate. Zdecydowanie lepiej niż przy pierwszym (...)