JĘZYK
123
korpus
120
metafory
89
ramy źródłowe
34
ramy docelowe
Rodzaj ramy: źródłowa
Element ramy: cecha języka
Aktywatory
- treściwy
- język
- przełożyć
- akcent
- manifest
- skandowany
- demagogia
- exposé
- deklarujący
- przekaz
- tajemnica
- definiujący
- kaligrafia
- dialog
- perswazja
- elokwencja
- temat
- jazgot
- opowiadać
- historia
- opowiadający
- kamień
- niedopowiedziany
- podpowiadać
- mówić
- sugerować
- powitać
- sekret
- monotematyczny
- lakoniczny
- ujęty
- niejednoznaczny
- enigmatyczność
- tajemniczy
- artykulacja
- przesłanie
- przemawiać
- pochwalić się
- banał
- sugestia
- niuans
Metafory
- akcentach muzycznych
- akcentach pochodzących z ciemnego słodu
- akcentami gorzkiej kawy w zapachu
- akcentami muzyki gotyckiej
- akcentem zapachu zieleni
- akcentów zapachowych
- akcentu zapachowego
- akcenty aromatyczne są i tutaj doskonale wyczuwalne
- akcenty chmielowe
- akcenty chmielowe w zapachu
- akcenty kwiatowe
- akcenty owocowe w zapachu
- Akcenty smakowe palone
- akcenty zapachowe
- akcenty zapachowe
- akcent zapachowy
- akcent zapachowy
- akcent zapachowy
- Aromat chmielowy jest skupiony głównie na akcentach cytrusowych
- balsamiczno-żywiczne akcenty zapachowe
- danie z akcentem morskim
- mineralnym akcentem
- palonymi akcentami smaku
- perfumy z odrobinę cytrusowym akcentem
- Pierwsze akcenty smaku to słodowość
- Pierwszy akcent smakowy to słodycz i bardzo przyjemny posmak jasnych słodów.
- Praktycznie od razu po akcentach słodowych przechodzimy do niskiej goryczki
- saksofonowymi akcentami
- smakowych akcentów ziemistych
- woń goryczki ma akcent
- w smaku akcenty słodowe
- W smaku wina dużo owocu z mocnymi brzoskwiniowymi akcentami
- zapach bez udziału akcentów wodnych
- zapachowych akcentów drzewnych
- zapachowym akcentem owocowym
- żółta barwa z akcentami zieleni

1 z 1
RAMA: JĘZYK
RAMA ŹRÓDŁOWA: JĘZYK
ELEMENT RAMY: cecha języka
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: typ smaku
(...) etniczną. Dunkel atakuje tak pylistym odczuciem w ustach, jakby tam mąki nasypali. Sam smak zresztą lepszy niż zapach, lekko kwaskowate. Akcenty palone , jak z palonego drewna. Ciekawe jakie słody zostały użyte. Plus rozgrzewa alkoholowo. Oblepia język, bardzo słodkie. Jak by tutaj ten (...)