SMAK

2690
korpus
2464
metafory
602
ramy źródłowe
2088
ramy docelowe

Rodzaj ramy: docelowa
Element ramy: wrażenie smakowe poboczne

Aktywatory
 
Strona: http://piwnygaraz.pl/kwachy-trzy/, 2016-12-20
1 z 1
RAMA: SMAK
RAMA ŹRÓDŁOWA: CZŁOWIEK
ELEMENT RAMY: ruch całego ciała
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: wrażenie smakowe poboczne
(...) drugim pojawiają się wiśnie, kwasowość i ocet. Finisz mniej cierpki i ściągający, zdecydowanie bardziej słodki. Po przełknięciu pozostaje pewna słodycz. Całkiem interesująco wychodzą wtedy również posmaki drewna , octu balsamicznego i wina. Zdecydowanie bardziej słodkie, a mniej kwaśne. Mniejszy szok dla nowicjuszy. Artezan Chateau Piana: Bujna, drobnopęcherzykowata, kremowa, średnio (...)