SMAK

2690
korpus
2464
metafory
602
ramy źródłowe
2088
ramy docelowe

Rodzaj ramy: docelowa
Element ramy: składowa obiektu percepcji smakowej

Aktywatory
Metafory
 
RAMA: SMAK
RAMA ŹRÓDŁOWA: SYNESTEZJA ZŁOŻONA
ELEMENT RAMY: konsystencja
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: składowa obiektu percepcji smakowej
(...) w portfolio Emilio Moro. Owoce z nie liczącej nawet hektara Pago de Sanchomartin (w okolicy Pesquera del Duero) dają wino finezyjne, mocno aromatyczne (fiołki, lukrecja, wiśnia, porzeczka i nuty balsamiczne), zmysłowe, długie, o dobrze zarysowanej kwasowości i gęstym, gładkim garbniku . Pokusy,| fot. Olaf Kuziemka Takie właśnie ribery chciałabympić choćby codziennie. Za udostępnienie zdjęć dziękuję Olafowi Kuziemce (PoWINOwaci (...)