SMAK

2690
korpus
2464
metafory
602
ramy źródłowe
2088
ramy docelowe

Rodzaj ramy: docelowa
Element ramy: obiekt percepcji smakowej

Aktywatory
Metafory
 
RAMA: SMAK
RAMA ŹRÓDŁOWA: DOTYK
ELEMENT RAMY: obiekt percepcji dotykowej
RAMA DOCELOWA: SMAK
ELEMENT RAMY: obiekt percepcji smakowej
(...) kompletnym o niezwykle atrakcyjnym kwiatowo-tropikalnymbukiecie. Prawdziwą ucztą dla zmysłów okazuje się jednak Chablis 1er Cru Côte de Cuissy 2009 – wino produkowane w ilości tysiąca butelek z owoców z najstarszych krzewów (około 70 lat) – bardzo aromatyczne (kwiaty, suszone owoce), krągłe, satynowe , z cieniem mineralności i z pazurem, którego ostrość ujawnia znienacka dopiero w końcówce. Bardzo dobrą ofertę szampanów prezentuje Champagne Forget (...)